Djup grav (A Superior Death) av Nevada Barr

Uppföljaren till Pumaspår! Pumaspår är den andra boken i Anna Pigeon-serien (enligt den amerikanska utgivningsordningen). Det går bra att läsa den fristående.

Provläs!

Djup grav utspelar sig i Isle Royale nationalpark i Lake Superior i norra USA.

Rangern Anna Pigeon har nyligen flyttat från hettan i Texas öknar till en betydligt våtare placering på ön Isle Royale i Lake Superior, där hon båtpatrullerar nationalparkens        vattenområden.

Anna är oförberedd när en alldaglig begäran om dyktillstånd avslöjar ett kusligt undervattensmord. Sex kroppar har hittats i ett sjunket vrak där det bara ska finnas fem. Anna blir tvungen att göra en skräckfylld djupdykning i det kalla vattnet i jakt på ledtrådar.
Boken utspelar sig på 90-talet.

Skrivet om Djup grav

Djup grav
är med i "5 bästa enligt DN Kultur" den 20 december 2015.  Lotta Olsson skriver om huvudpersonen Anna Pigeon : "... en vresig ironisk och rolig medelålders kvinna bland udda existenser, inkompetenta fritidsfiskare och åtminstone en misstänkt kannibal. Djup grav är en av mina favoriter i deckarserien om henne, nu äntligen översatt till svenska."

"Och bra är det...Denna roman är en av de allra bästa i serien om Anne Pigeon"
Karl Hjelm i DAST Magazine, läs hela här

”Den speciella miljön kring öarna i Lake Superior spelar en framträdande roll i handlingen ... Barrs skildring av mörkret, kylan och rädslan långt nere under vattnet har en klaustrofobisk kvalitet.”
Pia Lindestrand, BTJ, häfte nr 3, 2016

”Dykscenerna nere i de gamla skeppsvraken är skrämmande. Barr etablerar sig som en mästare i spänning i denna handpirriga bladvändare.”
Rocky Mountain News

Information om nationalparken
Länken tar dig till NPS (National Park Services) hemsida för Isle Royales nationalpark.

Isle Royale nationalpark ligger i Lake Superior och består av en huvudö och många småöar samt vattenområdet runtomkring. Nationalparken är bland annat känd för den vargstudie som pågått där i över 50 år (och som Nevada Barr har som bakgrund i  Vargavinter), och också för alla fartygsvrak som lockar sportdykare till de kalla men klara vattnen. Ett av vraken, Kamloops, spelar en viktig roll i bokens handling.