Eldstorm (Firestorm) av Nevada Barr

Elden slukar allt där den drar fram. Eldstormen är det mest skrämmande Anna har upplevt. När den dragit bort upptäcker de överlevande att två män har dött. En dog av lågorna, den andre av en kniv i ryggen.

Nyss utkommen!

Anna tjänstgör som sjukvårdare bland de utmattade brandmän som bekämpar skogsbranden i nationalparken Lassen Volcanic när ett plötsligt väderskifte piskar den våldsamma branden mot dem och de får fly för livet.
   När branden passerat upptäcker en skakad Anna att två män har dött: en dog av lågorna, den andre av en kniv i ryggen.
   En snöstorm isolerar de överlevande och förhindrar alla räddningsförsök, och Anna måste undersöka ett oförklarligt mord – samtidigt som hon de nio andra kämpar för att överleva naturens raseri, och mördaren mitt ibland dem.

Skrivet om Elstorm

"Barrs beskrivning av brandförloppet och mordet och hur det påverkar alla inblandade är skickligt och listigt skrivet. Hon har förmågan att berätta på ett skrämmande kompakt sätt i denna historia som har drag av en slutna rummet-gåta och om överlevnad. Allt utspelar sig dessutom i en miljö som i sig är fascinerande och fascinerande beskriven."
Karl Hjelm, DAST Magazin. Läs hela recensionen.

"De överlevande är isolerade och en av dem är en mördare. Upplagt för drama. Och det är något med det där när två sorters drama korsas. Både överlevandedramat och själva mordramat. Det blir riktigt bra."
Boel, Böcker emellan. Läs hela här.

”En isande berättelse ... Böckerna om Anna Pigeon har varit ett nöje från första början, men i Eldstorm verkar författaren inte bara ha funnit sin röst, utan också absolut gehör. Det är den bästa i serien.”
Washingon Times

”En intensiv deckare som håller läsaren på sträckbänken ... Nevada Barr är en skicklig berättare ... Hon beskriver en skrämmande skogsbrand som härjar i norra Kalifornien så verklighetstroget att man kan känna lukten av rök och smaken av aska.”
Los Angelse Times Book Review

"Nevada Barr av alla personer – en deckarförfatare som rättmätigt prisats för sina stämningsfyllda naturbeskrivningar – återuppväcker på ett genialt sätt "slutna rummet"-temat och förenar det med en skrämmande historia ... en briljant skriven deckare."
The Washington Post Book World

Information om nationalparken
Länken tar dig till NPS (National Park Services) hemsida för nationalparken Lassen Volcanic.