Eldstorm (Firestorm) av Nevada Barr

Elden slukar allt där den drar fram. Eldstormen är det mest skrämmande Anna har upplevt. När den dragit bort upptäcker de överlevande att två män har dött. En dog av lågorna, den andre av en kniv i ryggen.

Nyss utkommen!

Anna tjänstgör som sjukvårdare bland de utmattade brandmän som bekämpar skogsbranden i nationalparken Lassen Volcanic när ett plötsligt väderskifte piskar den våldsamma branden mot dem och de får fly för livet.
   När branden passerat upptäcker en skakad Anna att två män har dött: en dog av lågorna, den andre av en kniv i ryggen.
   En snöstorm isolerar de överlevande och förhindrar alla räddningsförsök, och Anna måste undersöka ett oförklarligt mord – samtidigt som hon de nio andra kämpar för att överleva naturens raseri, och mördaren mitt ibland dem.

Inbunden. 312 sidor.

Skrivet om Elstorm

”En isande berättelse ... Böckerna om Anna Pigeon har varit ett nöje från första början, men i Eldstorm verkar författaren inte bara ha funnit sin röst, utan också absolut gehör. Det är den bästa i serien.”
Washingon Times

”En intensiv deckare som håller läsaren på sträckbänken ... Nevada Barr är en skicklig berättare ... Hon beskriver en skrämmande skogsbrand som härjar i norra Kalifornien så verklighetstroget att man kan känna lukten av rök och smaken av aska.”
Los Angelse Times Book Review

"Nevada Barr av alla personer – en deckarförfatare som rättmätigt prisats för sina stämningsfyllda naturbeskrivningar – återuppväcker på ett genialt sätt "slutna rummet"-temat och förenar det med en skrämmande historia ... en briljant skriven deckare."
The Washington Post Book World

Information om nationalparken
Länken tar dig till NPS (National Park Services) hemsida för nationalparken Lassen Volcanic.