Om Anna Pigeon

Är du nyfiken på Anna Pigeon? Se vad som skrivits om huvudpersonen i Nevada Barrs spänningsromaner.

Bo Lundin i Sydsvenska Dagbladet:

"Gemensamt för alla böcker i serien är Anna Pigeons jobb som park ranger, parkvakt. Hon arbetar med polismans befogenheter i någon av USA:s stora nationalparker, ofta långt från civilisationen och alltid med storslagen och vild natur kring sig. Farorna i hennes liv är oftare vargar eller grizzlybjörnar än ruskiga mördare (fast sådana finns förstås också) och utmaningarna är strapatser längs klippstup eller stekheta ökenstigar, inte biljakter eller lurpassande i regniga gränder."

"Anna Pigeon själv är en mycket ovanlig centralgestalt. Ingen ung starlet– hon är trettionio år i debutboken och ungefär femtio i ”Stum rädsla” – och ingen slagfärdig privatdeckare. Hon är liten men stark, trivs bättre ensam ute på vidderna än tillsammans med människor i en stad, tycker mycket bättre om djur än om människor och har föga känsla för småprat. Till hennes svagheter (som hon är bistert medveten om) hör förutom vitt vin den hos djurvänner lika vanliga som farliga missuppfattningen att eftersom hon gillar djur så gillar djuren henne."

Sara Paretsky, intervju på Deckarhuset, publicerad  2010
Sara Paretsky skriver deckare med den  kvinnlig detektiven V I Warshawski som huvudperson.
"Kan du namnge några samtida författare som du anser har starka och trovärdiga kvinnokaraktärer och kanske skriver i samma anda som du själv?
- Det är svårt för mig att veta vilken anda en annan person skriver i men några starka kvinnokaraktärer som jag gillar i samtida kriminallitteratur är Nevada Barrs Anna Pigeon; ..."

Bibliotekskatten (om Vargavinter)
"Det här är snyggt och spännande samtidigt som huvudpersonen har en stor portion humor, vilket gör det hela ännu mer intressant att läsa."

Bokstugebloggen (om Vargavinter)
"Jag tänker att man får se det som en bonus att det kommer fler böcker om den härligt riviga Anna, som man kan se fram emot! ...
Och jag gillar Anna Pigeon, hon tar plats och vet sitt värde samt har ett härligt stråk av galghumor! Jag vill gärna läsa mer om hennes äventyr."