Ond vind (Ill Wind) av Nevada Barr

Ond vind är tredje boken i Anna Pigeon-serien.  Det går bra att läsa den fristående.

Provläs!

Rangern Anna Pigeon arbetar nu i Mesa Verde nationalpark i Colorado. Nationalparken hyser en mängd fascinerande och välbevarade klippboningar från den gamla anasazikulturen.

I den välbesökta national-parken har Anna fullt upp. Den senaste tiden har det varit ovanligt många incidenter, vilket späder på ryktena om att platsen hemsöks av andarna från dem som bodde här en gång i tiden. Och efter sommarsolståndet hittas en man död i en av ruinerna.

Anna utreder dödsfallet tillsammans med en agent från
FBI. Finns det ett samband med olycksfallen och kan de
hitta förövaren innan någon mer drabbas?

Skrivet om Ond vind

"Jag gillar Nevada Barrs böcker om rangern Anna Pigeon, inte minst för de miljöer där författaren placerar henne (alltid amerikanska nationalparker) och för de kluriga intriger hon konstruerar. Pigeon är mänskligt porträtterad liksom de personer hon tvingas bekämpa ... Det är en skickligt konstruerad handling – även om jag läst mer intrikata intriger av Barr – och kriminalgåtan kan faktiskt lösas före avslutningskapitlet om man är en van och uppmärksam deckarläsare."
Läs recensionen av Karl Hjelm i DAST Magazine

"Boken gör mig inte besviken."
Läs bloggen Böcker emellan

"Som alltid lika spännande – och lite småputtrigt – för både natur- och deckarfantaster."
Läs Korta deckartips av  Bengt Eriksson
(publicerat i Femina 2017)


”Ond vind är en frisk fläkt i den fullpackade spänningsgenren … Anna är härligt mänsklig … Nevada Barrs skrivande är magiskt.”
Orlando Sentinel


Information om nationalparken
Länken tar dig till NPS (National Park Services) hemsida för Mesa Verde nationalpark nationalpark.

Mesa Verde nationalpark ligger i Colorado. Mesa Verde, spanska för grönt bord, ger en spektakulär inblick i livet för anasazi-folket eller de gamla "pueblo-folken"  som de också kallas. De var bosatta i området i över 700 år, från cirka 600 till 1300. I dag skyddar parken närmare 5000 arkeologiska platser, inklusive 600 klippboningar, några av de mest betydande och bäst bevarade platserna i USA.