Pumaspår (Track of the Cat) av Nevada Barr

Första boken! Pumaspår är den bok där Anna Pigeon först presenterades för amerikanska läsare. Den fick flera pris som bästa debutdeckare när den släpptes i USA.  

Provläs!

Anna Pigeon har flytt från sorgliga minnen i New York till lugnet i Texas natur, där hon arbetar som ranger i Guadalupe Mountains nationalpark - hennes första jobb som ranger. Men lugnet bryts när hon hittar sin kollega Sheila död i en avsides belägen canyon. Hur dog Sheila? Alla verkar övertygade om att Sheila har blivit dödad av en puma, men Anna kan inte släppa känslan av att det är något som inte stämmer.

Jakten på pumor riskerar att öka efter Sheilas död. Anna letar ihärdigt efter bevis på att puman är oskyldig,  listan på misstänkta ökar. Denna första bok med Anna Pigeon bjuder på en spänning som smyger sig på läsaren.

Den som redan läst Stum rädsla och Vargavinter, som ligger längre fram i serien,  möter här en yngre och sårbarare Anna.  Och boken ger mer bakgrund till Annas personlighet och liv.

Pumspår (Track of the Cat) fick flera priser som bästa debutdeckare när den kom ut i USA. Både Agatha Award och Anthony Award.

Skrivet om Pumaspår

"...det här är spänningsromaner av hög klass och med ett eget tilltal ... Miljön är alltså målande beskriven, men kanske personporträtten är ännu bättre, särskilt huvudpersonen själv som inte är en okomplicerad person. Det är spännande på många plan. Och en plädering för naturvård och mot dumhet och kortsiktiga ekonomiska vinster." Läs mer
Leif-Rune Strandell i DAST Magazine

"Ett verkligt fynd ... fick mig att läsa långt in på natten."
Tony Hillerman

"En ytterst händelserik berättelse med en sjutusan till upplösning."
Los Angeles Times

"Nevada Barr är en av de allra bästa."
Boston Globe

"Rafflande ... Nevada Barr förenar en biologs blick för detaljer med en miljöaktivists vrede över förstörelsen av naturen och dess varelser."
The New York Times Book Review

"... att Pigeon-serien utan egentligt undantag hör till det mest läsvärda i genren." Läs mer
Bo Lundin i Sydsvenska Dagbladet

"Och efter att ha läst Stum rädsla skickar jag ett tack till Hoodoo förlag för satsningen på denna utgivning.
För detta är helt klart läsvärda deckare."
Boel på bloggen Böcker emellan

"Det finns vissa författarskap som man bara längtar efter att något förlag ska plocka upp och introducera på svenska. Till exempel Nevada Barrs serie om parkvakten Anna Pigeon. Och – som de säger i reklamen – 'plötsligt händer det' ."
Maria Neij i Östgöta Correspondenten, Deckarspalten

Information om nationalparken
Länken tar dig till NPS (National Park Services) hemsida för Guadalupe Mountains nationalpark.