Stum rädsla (Hard Truth) av Nevada Barr

Stum rädsla är den första boken med Anna Pigeon att ges ut på svenska.  Vi ville introducera Nevada Barr och Anna för svenska läsare med en av de allra mest spännande  böckerna. Ett svårt val men det blev  denna  i mitten av serien, där Klippiga bergens dramatiska natur bildar  bakgrund till en riktig sidvändare!

Provläs!

Rocky Mountain nationalpark i Colorado, mil efter mil av naturskön men oländig terräng:  där försvinner tre flickor i 13-årsåldern från ett ungdomsläger. Sex veckor senare hittas två av flickorna. De är svårt medtagna och har inget minne av vad som hänt.

Anna Pigeon älskar det fria och tuffa arbetet som nationalparksranger. Men det är knappast en rutinuppgift att försöka ta reda på vad som hänt flickorna och hitta den flicka som fortfarande saknas. Är någon i den sekt som flickorna tillhör inblandad? Anna försöker knyta ihop ledtrådarna medan den krypande känslan av fara bara ökar – och det har inget att göra med den vilda naturen.

En av nationalparkens besökare är Heath Jarrod, som sitter i rullstol efter en klätterolycka för inte så länge sedan. På en kvällstur i skogen med sin hund råkar hon hitta flickorna, och ett starkt band uppstår mellan henne och en av dem. Hon engagerar sig i flickornas öde, något som blir mer utmanande och riskfyllt än hon hade räknat med.

Skrivet om Stum rädsla

DN Årets bästa böcker 2014 (13 dec), Lotta Olsson valde Stum rädsla som nr 1 Läs mer

"Och efter att ha läst Stum rädsla skickar jag ett tack till Hoodoo förlag för satsningen på denna utgivning.
För detta är helt klart läsvärda deckare."
Boel på bloggen Böcker emellan Läs mer

”Läsare med såväl naturintresse som sinne för goda deckare bör provläsa den här boken och högljutt kräva mera.... Romanen balanserar hela tiden skickligt på gränsen mellan actionthriller och deckare."
Bo Lundin i Sydsvenska Dagbladet
Läs mer

"Det finns vissa författarskap som man bara längtar efter att något förlag ska plocka upp och introducera på svenska. Till exempel Nevada Barrs serie om parkvakten Anna Pigeon. Och – som de säger i reklamen – 'plötsligt händer det' ."
Maria Neij i Östgöta Correspondenten, Deckarspalten
Läs mer

"Det är en roman om ... en obändlig och våldsam natur och människor som kan visa upp en grymhet utöver det vanliga. ...Nevada Barr är en utmärkt skildrare av miljön i Klippiga Bergen och dessutom prickar hon i mänskliga drag och beteenden med precision medan intrigen flödar på mot ett tufft och något oväntat slut ..."
Helga Lindh i DAST Magazine
Läs mer

Emmas boktips
Johannas deckarhörna

Information om nationalparken
Länken tar dig till NPS (National Park Services) hemsida för Rocky Mountain nationalpark.